Ska ni resa nu igen?!

Posted on Posted in Maldiverna, Uncategorized

Jajemen det ska vi! Och ja vi ska tillbaka till Maldiverna. Ja till samma hotell som förra året. Men lyckas man skrapa ihop nya Hilton-poäng så är det här man vill använda dem! Trots att jag precis nu i skrivande stund är framme på Conrad Rangali så ska vi ta det från början.. Söndag kl 08 tog vi taxin till Arlanda. En stunds kö för att checka in oss, därefter direkt till SAS loungen för frukost.

Sista chansen till knäckebröd på ett tag!

 

Första flyget med SAS, i SAS Plus, tog oss på ca två timmar till Zurich. Det serverades en liten låda med en kalkonsallad, med en tillhörande vegetarisk paj. Till efterrätt urgoda praliner. Och såklart fira in semestern ordentligt med en liten flaska bubbel!

Ganska tomt flyg!
Hej då Sverige!
Sallad och paj

 

 

Det var bara drygt en timmes mellanlandning så vi tog oss direkt till vår gate och väntade tills boarding. Nästa flyg var med Turkish Airlines i Business Class, ca 3 timmar till Istanbul. Det serverades Meze till förrätt, till varmrätt tog jag lamm.

Meze
Alperna

 

I Istanbul hade vi dock en desto längre mellanlandning på 7 timmar, men då passade det bra att hänga på kanske en av Europas största Business Class-lounge. Inte bara att det fanns flertal stationer med mat och dryck, det fanns även bilbana, golfsimulator, bio och ett självspelande piano!!! Vi testade några svingar, nått varv på bilbanan men annars fördrev vi mest tiden med att spela kort. Det finns även dusch om man vill passa på att fräscha upp sig.

Lycklig över dessa popcorn!

Pizzatillverkning

Matstation

Bilbana
Golfsimulator

 

Så efter en lång dag som övergått till natt var det ruggigt skönt att kliva ombord på sista flyget som skulle ta oss till Male. Åter Turkish Airlines i Business Class. Denna gång ca 7 timmars flyg vilket vi spenderade till största del sovandes.

En första skymt av Maldiverna!

 

Så framme i Male, för andra gången! Personal från hotellet mötte upp och hjälpte oss att checka in till sista sjöflyget. Vi blev därefter skjutsade till deras egen lounge. Även här kan man passa på att äta lite tilltugg, ta en dusch om man vill eller bara lägga sig i en skön fåtölj och njuta av att man helt klart är nära paradiset! Tror det blev ca 1 timmes väntan där innan vi på nytt skjutsades en kort sträcka för att vänta ytterligare en liten stund innan boarding. Blev nästa fullt på lilla planet som har 15 platser. Ett hotellstopp innan vi äntligen var framme på Conrad Rangali!

 

Så efter ett antal timmar är vi äntligen framme för andra gången på Conrad Rangali! Ett mycket kärt återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *