Tokyo – 2016

Posted on Posted in Tokyo

Det är helt klart mycket i huvudet (och rent praktiskt) just nu då vi  roddar inför vår livs största resa; flytt till Los Angeles!! Det närmar sig med stormsteg nu. Ronnie åker redan på lördag och jag ca två veckor efter det. Det är så spännande, läskigt, roligt, nervöst.  Allt! I och med att vi bestämde oss för att flytta fick vi avboka vår sommarresa. Den skulle ha tagit oss till Tokyo och Bali, i First Class. Planen nu är att ta oss bara till Tokyo under hösten.

Men jag kom på att jag nog inte visat bilder från när vi var i Tokyo första gången. Jag har däremot skrivit om resan dit, som var vår first in First!

Trevligt att sitta mittemot varandra en stund!

Vi fick behålla flaskan hos oss...!!!

Vi var fem dagar i Tokyo och hann med ganska mycket. Vi riktade in oss på nått område per dag som vi strosade runt i. Den här resan var ju innan jag kom på tanken att blogga så mina foton kanske inte alla är direkt Resemonster-vänliga! Och eftersom det är 2 år sedan vi var där är det svårt att leta fram detaljer i minnet. Men vi  som är sushi-fantaster såg iallafall till att äta sushi till lunch varje dag. De kan verkligen sin sushi. Blev precis lika nöjd varje dag! Bäst var på en kedja där du satt vid en Ipad och beställde och sushi kom in på ett rullband.  Kvällarna såg vi till att prova annan spännande mat. En av favoriterna var Tonkatsu, griskött som åts med kål, ris och sås. Enkelt och väldigt gott!

Favorithak; Sushi Nova

Tonkatsu

Och så en beskrivning hur det ska ätas!

Fascinerades över alla dessa spelhallar, där folk satt med några slags kulor och spelade. Vi försökte inte sätta oss in i hur det funkade. Men det var rader med stolar, ljudnivå som inte var särskilt trevlig och minns jag rätt satt nog folk och rökte där de spelade. Så vi var med andra ord bara in för att kolla vad det var och ganska snabbt ut igen.

Det här var ju långt ifrån det enda intrycken. Mycket skyltar överallt, människor i alla slags kläder, ljud, ljus på och i butiker. Och trots att det är väldigt mycket folk så upplevde inte jag någon storstads-stress som jag kan göra i vår egen huvudstad. Det mesta känns organiserat och flyter på! Jag gillar verkligen Tokyo och ser fram emot att vi förhoppningsvis åker tillbaka och då kan jag göra ett lite bättre inlägg!

Mycket skyltar. Här ska det vara en toalett!

Butiker av alla de slag!

God, originell och dyr glass.

Skylt i tunnelbanan. Pinsamt om man fastnar i dörren...!!

Schyssta skor!

Berömda korsningen!

Tokyo tower

Skapligt högt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *