Nya Zeeland – here we come!!

Posted on Posted in Nya Zeeland / Fiji

Så var äntligen ca 11 månaders väntan över. Bokade denna resa i början av året. Ofattbart att vi är här nu! Flyget gick torsdag morgon kl 9 så vi hade bokat taxi 06.15. Som vanligt sover jag rätt kasst, i tron om att vi ska försova oss och missa flyget… Men som vanligt så vaknar vi som vi ska! Så upp och iväg till Arlanda. Frukost intogs på Pontus in the Air.  Som innehavare av American Express Platinum får man nämligen tillgång till lounge där.

Yogurt med musli och bär

 

Något torr ost och skinka, annars god frukost. Vi hann även in en kvick visit i SAS-loungen innan det var dags att gå ombord. Vi flög med Singapore Airlines. Första sträckan Arlanda-Singapore med en mellanlandning i Moskva. Vi behövde då ta med handbagage och gå igenom transfer och gå ombord på nytt så att säga. Lite bökigt och en del osmidga köer, men gick rätt snabbt ändå. Så inom kort var vi tillbaka till planet och våra platser. Flygtiden var ca tio timmar och vi hann med lite film och middag innan vi tog en välbehövlig tupplur innan vår långa väntan i Singapore.

Business Class Singapore Airlines
Egen spegel!!

Julpyntat!
Happy Resmonster!

Vi hade ungefär tio timmar i Singapore innan nästa flyg. Innan vi åkte var vi lite veliga hur vi skulle göra.  Vi bollade fram och tillbaka om vi skulle boka några timmar i ett transferhotell eller om vi skulle åka in till Singapore. Men vi bestämde oss för att åka in till Singapore för att få tiden att gå. Tanken var att lämna väskorna på flygplatsen. Det visade sig dock att man inte fick förvara laptops så det blev att vi släpade med oss väskorna. Tog tåg in till Singapore och tog oss ner till marinan för lite lunch. Men det blev rätt segt, trötta, varmt, väskor att släpa på, så vi tog oss ganska snabbt tillbaka till flygplatsen.

Flygplatsen i Singapore
Charity Christmas Trees

 

Tillbaka på Changi Airport blev det några timmar i lounge med en välbehövlig dusch. När vi väl klev på flyget somnade vi båda två direkt innan vi ens hann lyfta…!! Så det var nej tack till middag och bara bädda ner sig så fort vi kunde. Sov nog ca 6 av 9 timmar. Riktigt stora säten på detta flyg!

 

Väl framme hämtade vi upp vår hyrbil och tog oss till Auckland. Här har vi nu två dagar innan vi far vidare! På återseende!!

2 thoughts on “Nya Zeeland – here we come!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *