Fast lite mer mat måste jag ha med…

Posted on Posted in Maldiverna

So here we go again.... Tänkte jag skulle försöka hålla mig från att göra så mycket mat-inlägg men det är ju så svååååårt.... Så håll i hatten, här kommer lite delgivning av Conrad Rangalis mat! Skrev ju i tidigare inlägg om Koko Grill  som var den här vistelsens höjdpunkt matmässigt. Men precis som sist vi var här levererar de hög nivå på alla restaurangerna.

Från frukost till kvällsmat, rakt igenom riktigt bra mat. Vällagat, gott och trevligt upplagt. Och såklart är priserna därefter. Men frukosten ingår så där kan man maxa på! När vi var på Atoll där det serverades buffé så kunde man verkligen välja och vraka på en mängd olika saker. Och då kan man passa på att äta sushi och glass till frukost!!

Vi åt oftast inte lunch men vid två tillfällen blev det lunch på Rangali bar. Ena gången åt jag kall tomatsoppa med hummer. Lovely!! Och gott med kall soppa i värmen. Andra gången delade jag och Ronnie på deras Steak sandwich. Vi åt den senast vi var här och mindes att den var rejäl så det blev perfekt att dela på.

En annan rätt som serverades på Rangali bar var Sushi och Sashimi tallrik. Bestämde mig för att prova den vilket jag inte ångrar! Så pass bra så att det blev den två kvällar i rad och funderade dessutom på en tredje gång!

 

En av restaurangerna är kinesisk. Vi åt på den senast och tyckte den var bra, men inte en av de bästa. Dock tog vi då från deras a´la carte. Men det vi hade snappat upp till denna gång var att här skulle man prova Hot Pot. Man kunde välja på två olika menyer, antingen enbart fisk och skaldjur, eller fisk - skaldjur samt kött. Vi tog sistnämnda. Det första som skedde var att kocken kom ut med ingredienser och frågade hur vi ville ha såsen. Han hade fem olika ingredienser och blandade utefter vårt tycke.

Sedan kom hot poten och maten. Så det vara bara börja lägga i grönsaker och råvaror och låta de puttra. Nudlar fick man till som var förkokta och som man bara doppade i några sekunder så de fick smak av buljongen. När maten puttrat några minuter tog det minst lika många minuter innan det hade svalnat lite så man kunde äta. Det blev riktigt riktigt varmt. Men fantastiskt gott och lite trevligt att sitta och laga lite själv.

Sista bilderna är från två favoritrestauranger. Ena heter Sunset Grill som vi verkligen blev förtjusta i första gången. Då gjorde vi två kvällar där. Den här gången blev det en gång, men lika nöjda nu med! Vi gjorde dessutom en favorit i repris vad gällde förrätt, deras carpaccio. Och kloka från senast så visste vi att det innan förrätt kommer en liten soppa och färskt bröd med goda röror och att rätterna dessutom är ganska rejäla som vi delade klokt nog på förrätten!

Med andra ord, en klockren vecka för smaklökarna!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *