Taaras Beach resort – Redang

Posted on Posted in Malaysia

Efter tre dagar i KL var det då dags att ge sig av mot sol och bad. Vi tog oss till flygplatsen på samma sätt som vi tog oss därifrån, nämligen genom att ta expresståget som går mellan flygplasten och till centrala KL. Tåget tog strax under 30 minuter kostade ca 100 kr/person. Då vet man iallafall att man inte riskerar att hamna i några bilköer. Men sista sträckan mellan centralen och vårat hotell tog vi taxi. Våran taxitur tog ca 20 minuter. Vi flög med Air Asia till Kuala Terenggano, en flygtur som skulle ta ca 55 minuter, men det gick något snabbare. Dock hann vi med en förbeställd kycklingpaj. Men är man hungrig så är man, glömde att ta en före-bild, men så här såg det ut när jag var klar!!

 

Väl framme så väntade personal från Taaras. De hade en lounge på flygplatsen där vi fick checka in oss, ta lite snacks och invänta vidare transport. Det blev två minibussar med gäster och bilturen tog väl ca 40 minuter. Till sist väntade två båtar för att ta oss till Redang och det tog ca 30 minuter. Vi hade fått för oss att man skulle anlända direkt vid hotellet med båten, men vi blev avsläppta i en hamn för att åka några minuter med bilar igen. Kan vara för att vi var så pass många.

Hamnen innan allra sista bilturen
Entrén

 

Vid incheckningen fick vi veta att de hade uppgraderat oss till en svit! Vi har ingen aning varför, men en teori kan vara för att vi bokat rummet direkt via hotellet och inte genom någon bokningssajt. Eller så var det bara slumpen!

 

Hotellet är helt ok. Det är svårt att se helt klart när man precis kommer från värsta fina sviten i KL.. Men vi fick som sagt en svit här med vilket innebar ett extrarum. Stor fin toalett med två handfat, men extremt dålig belysning. Första kvällen var vi dessutom rätt irriterade att inte varmvattnet funkade så vi fick duscha kallt. Tills vi dagen efter hittade en knapp för att värma vattnet! För att vara lite mer petig så var det överlag dåligt med belysning och ganska mörk inredning. Sängarna lite för hårda för min smak och en AC som gick på timer så den stängdes av på natten. Men det är ju inte på rummet vi har varit mest utan på stranden och i havet!

 

Det finns tre ställen att äta på. Själva huvudrestaurangen där det serveras frukostbuffé, och de har en meny som man kan beställa från hela dagen. På kvällen har de även buffé vilken vi inte provade. Precis vid stranden har de en bar där man även kan beställa enklare mat från lunch och framåt. Vi insåg dock snabbt att ville man äta där så skulle man inte gå dit när man redan blivit jättehungrig, tog minst 40 minuter varje gång. Så har de en finrestaurang som vi provade en kväll. De hade god mat men var inte helt kvicka på servicen.

Priserna är väl lite varierande. Rätt billig mat på huvudrestaurangen och på brasseriet låg en varmrätt på runt 200 kr. Fatöl kostade runt 60 kr.

Frukostbuffé
Pilgrimsmusslor till förrätt på brasseriet
Havsabborre till varmrätt
Pizza från baren
Goda drinkar från baren

Varje dag blev det snorkling. Precis i våran vik så finns ett rev. Nackdelen var att det var liten bit att simma ut till revet och vi hade tyvärr inga fenor. De har dock en flytbrygga ute vid revet ifall man behöver en liten paus. Men jättebra snorkling för två amatörer som oss. Mest små färgglada firrar men vi såg också några större coolingar. Fanns ett gigantisk stim med guldfärgade fiskar som verkade ha sitt bo där. Varje gång fanns de där, simmade runt, runt. Vi åkte även ut på en båttur till ett annat närliggande rev. De fiskarna var tydligt vana med ett gäng båtar dagligen och som säkerligen kom med mat. För så fort vi hoppade i hade vi ett gäng fiskar runt om oss, riktigt närgångna!!! Vi började simma iväg och när man tittade bakåt så var de med oss ett bra tag! Tyvärr inte en enda sköldpadda…

Vi låg vid stranden varje dag och det fanns ett gäng solstolar. Tyvärr drogs vi in i det som vi inte brukar dras in i: paxa solstolar. Men det visade sig att dessa snabbt tog slut, så gick man inte ner direkt på morgonen för att boka så blev man utan.

Överlag trivdes vi väldigt bra, mycket tack var den fina stranden och snorklingen. Som den internet-beroende jag är var det lite trist att deras wifi var svajigt. Men det skulle ju visa sig bli sämre på vår nästa ö. Det blev desto fler omgångar av kortspel!

Till sist ett gäng bilder som får säga mer än mina ord om vår vistelse på Taaras!

Beachbaren

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *