Third First

Posted on Posted in First class

Så var det då dags för vår tredje poängresa i First Class. Det här var här en resa vi skulle ha gjort i somras, men eftersom det blev flytt till LA fick vi boka om. Trots att vi delvis har känslan att vi är på semester här, så var det mycket trevligt att komma iväg och dessutom tillbaka till Tokyo!

Vi flög LA-Tokyo med ANA, All Nippon Airways. Vi åkte tisdag, planet skulle lyfta 12.45, men det blev en liten försening på ca 45 min. Gjorde dock inte så mycket, LA hade en trevlig lounge och när man dessutom inte ska byta till ett annat flyg så blir man inte så stressad över det.

Men vi ska ta det från allra första början, för det är ju skillnad på att flyga First. Iallalfall på ett bolag som ANA, som verkligen ser till att göra skillnad. Så när vi kom till incheckningar fanns tre ingångar, till Ekonomi, Business och First. Det var ingen före oss i First-kön men all personal var upptagna med passagerare. Dock tog det en bråkdels sekund innan en man som antagligen höll koll på alla köer upptäckte oss och såg direkt till att vi fick komma fram till en disk. Så inte nog med att man inte behövde stå i kö, vi behövde dessutom inte vänta alls. Så incheckade och klara tog vi oss in och hade som sagt en stunds väntan i loungen.

 

First Class Lounge

Ombord på planet även där samma sak, ingen kö, bara kliva direkt in. Vi fick våra platser. Hade blivit placerade med en hytt emellan, min hytt bredvid en annan och sen Ronnie på andra sidan. Men som tur var hade mannen bredvid mig ingenting emot att få Ronnies fönsterplats så de bytte. En stor trevlig hytt med gott om förvaring. Direkt när vi var på plats fick vi frågan om vi ville byta om till pyjamas, vilket vi ville. Det är väldigt skönt att kunna hålla sina egna kläder lite fräscha! Om det var upptaget på toaletten, kom de och sa till när det var ledigt, bar dessutom in pyjamasen. När man kom ut ombytt och klar, tog de våra kläder och hängde upp i en liten garderob. Sen var det bara slå sig ner med ett glas champagne och vänta på avgång. Ja visst låter det helt galet och det är lite galet. Men det är det som är tjusningen med det hela med. Det blir en del av semestern istället för att bara transportera sig.

Fotobombaren!!

Eskorterad till toalett

Necessär

Så med ca 12 timmar framför oss var det bara sätta sig till rätta. Och ganska snabbt efter vi kommit upp i luften började matserveringen. De hade två menyer att välja på, Japansk eller Västerländsk. Jag tog Japanska och Ronnie Västerländska. Vi var båda väldigt nöjda med vår mat, dock innehöll min meny väldigt många rätter och det är ju svårt att stoppa när man sitter i ett flyg och inte har så mycket annat att göra än att äta!

Väntan på avgång!

Gedigen meny

Efter mat och film lyckades vi båda sova några timmar vilket var skönt, så 12 timmar var snabbt förbi! Kommer i ett senare inlägg visa lite bilder vi vi hade för oss under våra två dagar i Tokyo. Men innan vi avslutar detta inlägg ska jag visa några bilder och berätta lite om hemfärden med. Där fick vi en helt ny upplevelse på incheckning. Här skulle man inte alls gå till "vanliga" köer utan man skulle ta sig till en dörr som ledde in till incheckning för First Class-passagerare eller poängsamlare med lite högre rang! Här inne fanns det runt en handfull diskar, rätt många personal och ingen kö... När det var klart behövde man inte heller ta sig iväg till vanliga security utan vi hade en alldeles egen där med! Så totalt kanske det tog oss fem minuter.

Sashimi på loungen

Det blev en stund i deras lounge innan det var samma procedur på vägen hem. Den här gången tog vi båda Västerländska menyn.

Klassiska här-sitter-vi-med-pyjamas-och.ett-glas-champagne-selfien!

Mat, film och lite sömn. Flyget hem tog "bara" 9 timmar. En väldigt trevlig upplevelse att flyga First med ANA, från början till slut. Maten var fantastisk och jag blir alltid lika fascinerad hur bra flygplansmat kan vara. Det här var inte heller sista gången vi flyger First med ANA. Vi har en resa bokad i februari då vi mellanlandar i Tokyo för att sedan flyga vidare med First i Thai Airways till Thailand. Även den resan sker på poäng.

Vi avslutar nu med en liten film på alla små skåp i hytten. Undertexter finns som vanligt!

One thought on “Third First

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *