Second First

Posted on Posted in First class

Så var det äntligen dags för vår andra poäng-resa med British Airways, First Class till Kuala Lumpur. Resan bokades för nästan ett år sedan med avios och en två-för-en voucher. Första flyget som tog oss till Heathrow gick i tid och vi tog oss direkt till Concorde Room som är loungen för First Class-passagerare.

Restaurang
Baren
Spa-behandlingar finns att få

 

Eftersom vi ätit på första flyget så räckte det med att sitta ner och ta en drink. Dock var vårat andra flyg en timme försenat så det blev lite längre tid i loungen än tänkt, men det går ju inte direkt någon nöd på en där…

 

Men så blev det dags för oss att ta oss till vårat flyg. Så vi gav oss av för att ta tåget till andra terminalen och vi kunde gå direkt ombord. Vi blev eskorterade till våra platser och fick ett glas champagne och såklart varsin pyjamas! Det är riktigt skönt att kunna byta om till den direkt och hålla sina egna kläder fräscha.

Men innan jag fortsätter med lite bilder från flygresan så måste jag bara skriva följande. Både jag och Ronnie har ju rest en del, både ihop och innan vi träffades. Alltid rest i ekonomi och bott på fina hotell som varit till bra pris. Förutsättningarna har förändrats sista åren, ekonomiskt och tack vare poängsamlandet. Så vi har kunnat gjort alla våra långflygningar i Business Class och även bott på finare hotell, fått uppgraderingar osv. Det har inneburit att resan inte bara varit transport, utan faktiskt en del av resan! Att få lite lyx, kunnat sträcka ut benen, sova. Och tyvärr, det är svårt att tänka sig att göra en långflygning i ekonomi efter att ha provat det goda livet… Så om Du inte vill bli ett resemonster; prova inte detta!!

Så jag ska försöka att inte låta som någon diva, är verkligen sjukt tacksam att vi kan flyga på detta sätt!!

Med det sagt, så efter att ha avnjutit ett glas champagne svidade vi om till våra pyjamas innan det var dags för att starta 12-timmarsresan.

Skolåda!
Pyjamas och necessär
Gott om förvaringsutrymme
Bästa; egen spegel!!
Pyjamas på!

 

Så till maten. Jag fascineras lika mycket varje gång hur mycket de kan förvara och så många timmar dessutom. Till förrätt tog vi pilgrimsmussla och lax med någon slags crab-röra. Mycket gott. Huvudrätt, kycklingburgare! Ja, du läste rätt! Vi blev rätt häpna när vi läste menyn, så vi var såklart tvungna att testa. Den var en helt galet god dessutom! Sötpotatis-stripsen var dock ingen höjdare…

 

Sedan hann vi med att sova, blev nog iallafall 5-6 timmars sömn. Såg två filmer och så en english breakfast innan det var dags att landa.

 

Så dessa 12 timmar bokstavligen flög förbi! Med god mat, sömn och lite film så kändes det inte särskilt jobbigt.

Avslutar med en liten 1S-film från Heathrow och flyget!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *