Tapas & Craft Beer

Posted on Posted in Europa

Så har vi haft en härlig valborgs-weekend i Barcelona.  Vi flög Arlanda- Frankfurt, Frankfurt-Barcelona. Planet från Frankfurt var försenat, men annars gick allt som det ska. Skönt att bara ha handbagage och slippa vänta på väskor när man kommer fram.  Vi bodde för andra gången på Hilton Barcelona och för en gångs skulle blev det inte en enda bild på rummet!

Vi kom fram på kvällen så vi tog oss till närliggande restaurang för tapas innan det var dags att sova. Söndagen bjöd på en mulen och blåsig start. Vi hade inte bokat med frukost på hotellet denna gång så vi drog till Starbucks och åt.

Eftersom vädret var lite svajigt och vi på våra tre gånger hit tidigare gjort en del turistande, så bestämde vi oss för att testa Barcelonas Craft Beer. Visade sig att det fann ju faktiskt en hel del bryggerier och pubar med lite annan öl än Estrella. Vi tog en promenad till första stället, tog ca 30 minuter. Precis då var det fint väder och således skönt att promenera. Men det tog inte lång stund innan vi båda nös, hostade, det stack i ögon och hals. Tydligen finns det väldigt mycket olika trädsorter i Barcelona och det är pollensäsong. Ronnie är allergisk, men jag har nog aldrig känt av pollen innan.  Vi var nog inte de enda som kände av detta, var och varannan som vi mötte nös pch hostade. Så snoriga och hostiga kom vi fram till första stoppet, Mikkeller.

Vi fortsatte vidare till Garage Beer, något mer mörk och "pubig" än första stället. På Brewdog som blev det tredje stället tog vi en provbricka med fem små öl. Bartendern fick någorlunda fria händer, efter att vi sagt vilken typ av öl vi ville rikta in oss på.  Dagens sista blev BierCab. Där träffade vi ett tyskt par som var ute på liknande runda och hade noterat att vi hade varit samtidigt som dem på Garage Beer!!

Filtrerad vs...

...ofiltrerad.

Kvällen avslutades med ett besök på den restaurang som blev en favorit när vi var här senast. Det tog dock ett tag innan vi kunde konstatera var den låg och hette. Vi fick leta rätt rejält på både hjärnkontoret och google maps! Men helt klart värt kämpande, vi åt här både söndag och måndag kväll. Hett tips om man vill äta bra fläskkött i Barcelona, besök då Cinco Jotas.

Barcelonas bästa patatas bravas enligt mig!

Dag två hade vi lite mer sol, men rätt blåsigt. Vi fortsatte med att strosa runt, hittade några bra bryggerier till, åt god tapas och bara njöt av en avkopplande helg. Så mycket ska jag nog inte skriva om denna weekend.

Nu ligger det mycket fokus på vår flytt till LA. I och med den fick vi boka av vår planerade sommarresa till Tokyo och Bali. Men tanken är att åka någon gång under hösten till Tokyo. Tills vidare får man gärna hänga på i våra förberedelser och kommande flytt och det gör man på Livet i Los Angeles.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *