Restaurang Heising

Posted on Posted in Europa

Eftersom Ronnie ordnar och bokar våra resor så bra så ville jag dra mitt strå till stacken i Berlin med att boka restaurang! Så jag kollade Tripadvisor och fastande för Heising. Gjorde som jag brukar göra när jag kollar restauranger och kollade främst menyn. Den såg mycket tilltalande ut samt att restaurangen låg inom gångavstånd från hotellet så jag skickade mail och bokade. Fick bekräftelse att vi var välkomna och att vi skulle vara där kl 19 som vi bokat.

Vi var där till kl 19 samtidigt som ett annat sällskap. Dörren till restaurangen var låst så man fick ringa på och Fru Heising öppnade och hälsade välkomna. Restaurangen hade platser för max 50 och det blev helt fullsatt. Gammaldags fin inredning på allt, från möbler till porslin.

Barskåpet

 

Paret som drev restaurangen hade haft den i 38 år och även dottern med respektive jobbade där. Och vi antar, med tanke på att de ville att man passade tiden, att de verkligen såg till att boka för att få det mest optimala flowet. Trots det så var det lite kämpigt för dem när alla gäster hade kommit. Jag tycker absolut att man ska göra ett besök här, men se till att inte ha bråttom.

Man kunde välja på trerätters meny eller fyra. Vi valde tre.

Pilgrimsmusslor till förrätt
Min varmrätt, ankbröst
Ronnies varmrätt, kalv
Till efterrätt valde Ronnie olika sorters choklad
Jag kalasade på jordgubbsparfait

 

Och när alla rätterna var avklarade kom det in ytterligare en tallrik choklad…!! Så hade vi vetat hade nog Ronnie tagit en annan efterrätt!

 

Kan vara bra att veta att de inte tar kort, men glömmer man ta ut kontanter så finns det automat väggen bredvid.

Vi har inte saknat midsommarstång och sill. Det blev en alldeles ypperlig midsommarafton.

 

2 thoughts on “Restaurang Heising

  1. Vad trevligt att få komma en tur till Berlin över midsommar. Och restautrangen jat kah antecknat i min ”resandebok” för kommande behov. Det var så länge sedan jag var i Berlin att jag snart vill ta en tur.
    Tack för fina bilder och god beskrivning av restaurangen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *