Michelin-restaurang Reinstoff i Berlin

Posted on Posted in Europa

Idag är en sådan där söndag när jag faktiskt längtar lite till måndag. För måndag startar igång veckan som ska leda fram till torsdag och take off till Berlin! Vi har varit i Berlin tre gånger tidigare. Juli 2014, mars 2015 och augusti 2016.

När vi var i Berlin första gången så googlade vi om det fanns någon trevlig restaurang att dinera på. Berlin har ju faktiskt en del riktigt fina restauranger som dessutom har Michelin-stjärnor. Så vi lyckades hitta en som verkade intressant och Ronnie ringde för att se om vi kunde boka bord på Reinstoff. Och ibland ska man ju ha lite tur. Normalt behövde man vara ute minst en månad innan för att få plats, men det fanns ett bord ledigt till dagen efter.

Vi välkomnades in till våra platser och fick välja på två menyer, en större och en mindre. Såklart tog vi den större och med tillhörande vinpaket. Vinet serverades alltid först och servitrisen berättade samtidigt något om vinet. Sedan kom de alltid två personer med maten så man fick tallriken framför sig samtidigt och de berättade även om maten. Några av vinerna som vi fick tyckte vi inte var så goda när vi smakade innan maten. Men ack när man sedan tog vinet till rätten, som en liten explosion i munnen. Helt fantastiskt hur de lyckas sätta ihop smaker på det sättet!!

 

 

 

 

Rätterna var, som synes, vackert upplagda och rakt igenom oerhört hög kvalité på alla sätt och vis. Det var en rätt jag var mindre förtjust i och det var duvan.

När man besökte damernas/herrarnas så kom man alltid tillbaka till bordet och hade en nyvikt tygservett framför sig. Vid ett tillfälle så ser vi två servitörer komma och bära två tallrikar precis när Ronnie reste sig för att gå på herrarnas. Då gjorde dessa servitörer en snygg svängom bara som om ingenting hade hänt. Så de var på väg till vårat bord men kommer såklart inte om en i sällskapet är borta. Så alla dessa detaljer samt att det såklart var fantastisk mat, gjorde det hela till en minnesvärd upplevelse.

Vi gillar verkligen Berlin så trots att det nu blir fjärde gången ser vi fram emot det lika mycket som om det vore första.Ska man tro prognosen så verkar det kunna bli riktigt härligt väder med. Så får vi se vad vi hittar på denna gång! Vi har en restaurang bokad på midsommarafton i övrigt tar vi dagen som den kommer!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *