Costa Rica

Posted on Posted in Centralamerika

Jag känner ju ofta någon slags kärlek till de allra flesta platser vi besöker, men vissa hamnar något varmare om hjärtat och där  hamnar Costa Rica.

Vi drog iväg torsdag förmiddag. Flög med Alaska Airlines, First Class!!! Dock var inte First mer roligt än lite bredare säte och antagligen bättre service. Maten var inte något speciellt och man hade ingen TV-skärm. Men sätet gjorde de fem timmarna vi flög helt klart värt. Vi landade och spolare fram tiden två timmar så det var mörkt när vi åkte den ca 40 minuter långa bilfärden till vårt hotell Andaz. Vi gjorde ett snabbt klädbyte, åt kvällsmat och gick och la oss. Men framför oss väntade tre hela dagar på denna resort.

 

Alaska Airlines mot Costa Rica!

Alltid nöjda i First Class!

Framme på Andaz!

Vi hade ett ganska stort rum, varsin säng och med en balkong. Någon morgon vaknade vi till vrålapornas skrän annars var det väldigt lugnt. Eller nja, vi vaknade en morgon av grannens barn som fick för sig att ut och lattja lite väl tidigt. Men ja, mestadels lugnt iallafall!! Dock rätt lyhörda rum som vi bodde i, vi hörde grannen snacka i telefon en del. Men det var fina rum. Det ingick varsin hatt, flip flopar, gratis läsk , vatten och chips!

Resorten hade fyra pooler varav en var med 18-årsgräns. Stranden som var precis vid hotellet var helt ok, men man kunde ta en båt eller buss shuttle till en lite finare strand där Andaz hade en liten restaurang, solstolar, kajaker med mera. Så där hängde vi varje dag! De flesta solstolarna var under träden där aporna chillade så man fick vara lite beredd på att det kunde komma små överraskningar bara...!!

 

Dusch med utsikt!

Poolbaren

Vägen ner till stranden

Stranden vid hotellet

Andra stranden

Det fanns tre restauranger som alla höll väldigt bra kvalité. Fyra om vi räknar med den på andra stranden med såklart. Vädret var fantastiskt, varmt och skönt men inte så fuktigt varmt. Så kvällarna var behagliga. Vi hade dock redigt blåsigt sista dagen så sanden yrde. Så det blev en rätt sandig lunch!!

 

Precis vid poolen låg ena restaurangen där även frukosten serverades.

Sjukt god fisktacos!

Sandig lunch...

...med sandig öl!

Tre dagar går fort när man har roligt. Vi åkte inte iväg nån annanstans. Det var för kort tid och vårt hotell låg lite "off". Däremot gjorde vi en privat snorkeltur, bara vi två och en båtchafför. Vi hade lite otur med vädret så det blåste upp rätt ordentligt så snorklingen var kanske inte det bästa vi gjort. Men det är alltid sjukt trevligt att åka båt, hoppa i och snorkla, vi fick färsk ananas och hade det hur trevligt som helst! Annars var vi som sagt på hotellet och stranden och bara njöt!

Åker mer än gärna tillbaka till Costa Rica och ser mer dock. Avslutar med några bilder från hotellet och såklart på min ödlekompis!

Tapas restaurangen

Vårat hus!

Lördag!!

Sista kvällen

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *