First to Tokyo!

Posted on Posted in Allmänt, First class

Sommarplaner för juli 2018 är nu klara!!! Det blir en 3 veckor lång resa, Tokyo, Hong Kong och Bali! Favoriter i repris. Även denna gång reser vi med poäng och två för en voucher från American Express. Jag ska skriva hur resrutten ser ut. Dock är tanken att flyga med Lufthansa mellan Frankfurt och Tokyo med poäng. Men det kan man boka tidigast två veckor innan så där har Ronnie bokat med ett annat flygbolag för nu, som vi i sånt fall bokar om till Lufthansa. Så just nu ser resrutten ut enligt följande;

Från Arlanda till Frankfurt. Om vi får till bokningen med Lufthansa så kommer vi ha ett gäng timmar i Frankfurt och då får man vistas i deras First Class Terminal. Så inte bara lounge där inte, en hel terminal! Men som det ser ut just nu flyger vi vidare från Frankfurt till Seoul i First Class med Asiana och direkt vidare till Tokyo. Vi kommer spendera 5 dagar i Tokyo för att sedan flyga vidare till Hong Kong och har 3 dagar där. Till sist vidare till Bali där vi kommer relaxa i 10 dagar. Hem flyger vi via Bangkok och åker First Class med Thai Airways till Frankfurt. De övriga flygen som vi åker är alla i Business Class och även de är bokade med poäng. När man bokar med poäng så betalas alltid flygskatt, så för hela det här kalaset betalar vi ca 3500 kr/person. Och då innefattar det två långresor i First och fem ”kortare” i Business.

 

Tokyo klev ju direkt in i mitt hjärta när vi var där sist. Då spenderade vi fem dagar där och hann med ganska mycket av det vi ville. Och det blir fem dagar även denna gång. Vi kommer bo på samma hotell som sist nämligen Grand Hyatt.  Anledningen till att vi bor på samma? Dumt att chansa på nått nytt. Vem orkar öppna toalocket liksom….!!! =)

 

Jag kan absolut tänka mig att besöka den populära restaurangen Hakushu igen. Den lilla familjedrivna Teppanyaki-restaurangen.

Man ska inte döma av en utsida. En lite dörr som ledde in till stor matglädje!

Allt tillagades där vi satt. Vi lyckades få bli servade av självaste modern +80 år. Respekt!

 

Luncherna kommer definitivt intas på sushi-haken där man beställde via en Ipad och maten kom rullandes fram till din plats på ett band. Roligt, gott och billigt!

 

Jag kommer se till att det blir en helkväll i ett Karaoke-rum, vi tog bara en timme sist. Och såklart återvända till Harajuku, Takeshita Street till gatan full av olika slags människor och lika många stilar! Helt underbart!

Som sagt, alla stilar är ok i Tokyo!!

 

På att göra listan som vi inte gjorde sist är en dagstur till Mount Fuji. Vad har ni mer på lager som vi inte får missa?!

Hong Kong har vi varit en gång tidigare, men det var en kort visit på ett dygn om jag minns rätt. Det dygnet vigdes ganska mycket tid till kamera-butiker då Ronnie var på jakt efter en ny. Så det blir nästan som första gången i Hong Kong nu!

När vi är klara går sedan resan vidare till Bali. Faktum är att sist vi var där, så såg vi egentligen inte så mycket av Bali. Eftersom vi fick vår mest extrema uppgradering, till presidentsviten, så blev det att vi mest höll oss där! Så med tanke på att vi kommer ha 10 dagar där så får vi se till att hinna med liiite mer denna gång!

En anledning att vi inte såg så mycket av Bali; Egen pool på balkongen!
En annan anledning att vi inte såg så mycket av Bali; Alldeles för gott afternoon tea i loungen…
Presidentsvitens vackra blommor

 

” If we were meant to stay in one place, we´d have roots instead of feets”

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *