Det 2:a dryga dygnet

Posted on Posted in Allmänt

Skrev i ett tidigare inlägg när det strulade till sig ganska rejält på en av våra resor. Men innan den resan som gjorde vi en annan där det också stökade en del. Vi skulle fira jul och nyår utomlands, närmare bestämt jul i Barcelona och nyår i London.

Flygresan till Barcelona gick via London och vi skulle landa ganska sen kväll, sova en natt på flygplatshotell för att åka vidare till Barcelona tidig förmiddag.
Vi åkte som vanligt i tid ut till Arlanda för att checka in och fick då veta att pga. stormar så var det lite oklart om vårat flyg skulle kunna gå men det fanns platser kvar på det plan som skulle åka innan som vi skulle kunna få. Så vi hoppar på det tidigare flyget och såg fram emot en lite längre kväll än tänkt på hotellet.

Väl ombord på planet meddelade piloten att vi inte kunde starta direkt utan var tvungna att vänta på att få en landningstid i Heathrow, pga av vindarna. Så vi blev stående på marken i dryga timmen. Gick dock ingen större nöd på oss då vi såklart hade bokat Business Class biljetter och blev således serverade champagne i väntan på takeoff. Flygresan gick bra, men så började vi närma oss Heathrow varpå kaptenen ropade ut att det var ganska starka vindar och det var inte helt säkert att vi skulle kunna landa. Han förklarade att de kommer gå ner som vanligt men om de inte kan landa så tar de ny fart och åker upp igen. ”Detta är inget att oroa sig för, vi övar på detta ofta…” Hm.

 

Klart att magen knyter sig lite när man hör inget att oroa sig för. Så börjar de gå ner och precis som utropat så går det inte. Vi får istället åka vidare till Birmingham och landa där. Där blir en dryg väntan. Vi blir stående där i ett antal timmar. Man får inte gå av planet. Eller jo, man får, men man får då inte med sitt bagage. Fanns dock för oss ingen anledning att gå av. Men några väljer att gå av, som antagligen bor i landet och kan ta sig hem på annat sätt. Så det var bara sitta…. vänta….. försöka sova en stund….

Eftersom vi fick åka längre sträcka än tänkt så behövde planet tankas i Birmingham, vilket var lättare sagt än gjort. Det bolag som British Airways har avtal med hade vid denna tidpunkt stängt. Så kaptenen själv fick ge sig ut i stormvindarna, tanka och dessutom langa fram sitt eget kreditkort för att betala.
Men till sist får vi flyga vidare till Heathrow och vi landar där runt 5-tiden på morgonen och skulle ha varit där runt 21-22 om jag minns rätt. Trötta som tusan så åker vi till vårt flygplatshotell där vi får sova max två timmar innan det är dags att checka in till Barcelona-flyget.

 

Men, slutet gott, allting gott! Vi hade några fantastiska dagar i Barcelona, med vårvärme t.o.m. Vi åt en magisk julbrunch på Pullman som innehöll ett gäng olika tapas, en station med några varmrätter, en station med en man som stod och grillade hummer, redigt efterrättsbord och free flow Cava…
Och sen några dagar i London, som inte bjöd på riktigt så fint väder, men ett besök på British museum och nyårsmiddag på en restaurang i Covent Garden som verkligen hade preppat ordentligt med ballonger!

 

Tapas-brunch

Vårvärme i Barcelona
Regnrusk i London

Nyårsfirande på Maxwells

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *